×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Soorten zwembaden: het complete overzicht!

Wie op zoek is naar een zwembad, die zal al snel merken dat er verschillende soorten zwembaden te verkrijgen zijn. Ze variëren van klein naar groot, van flexibel tot zeer stevig. Ook qua prijzen zijn er grote verschillen te bespeuren.

Om een goed overzicht te krijgen van wat er allemaal op de markt te vinden is, hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van de populairste soorten zwembaden. Er zijn verschillende indelingen te maken, maar zwembaden worden toch nog meest onderverdeeld in opbouwzwembaden en inbouwzwembaden. Ook wij hebben deze indeling gehanteerd.

In dit artikel:

Inbouwzwembaden

Inbouwzwembaden zijn zwembaden die in de grond zijn ingebouwd. Dit is het duurste type zwembaden, aangezien er vooraf ook nog graafwerken moeten worden uitgevoerd. Inbouwzwembaden hebben een permanent karakter, waardoor je vooraf goed moet nadenken over de precieze locatie. Ze zijn nadien niet meer van plaats te veranderen.

Inbouwzwembaden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De meest voorkomende inbouwzwembaden zijn de betonnen zwembaden, de inox of RVS zwembaden en de polyester zwembaden.

Betonnen zwembad

betonnen zwembad © Shutterstock - Met een betonnen zwembad kies je voor een stevig zwembad op maat

Wie graag een zwembad op maat wil, die kan best kiezen voor een betonnen zwembad. Dit type zwembad is zowat het enige type zwembad dat ter plekke van de grond af wordt opgebouwd. Het begint met het uitgraven van de put, en het storten van de betonvloer. Nadien worden de muren opgemetst, en wordt het zwembad verder afgewerkt.

Net omdat het zwembad ter plekke volledig wordt opgebouwd, heb je ook heel veel mogelijkheden qua afmetingen en afwerking. Wil je graag een zwembad met speciale vormen, of wens je het trapje op een specifieke plaats? Bij betonnen zwembaden is dat geen enkel probleem.

Een ander groot voordeel van betonnen zwembaden is de lange levensduur. Een betonnen zwembad gaat zo goed als een leven lang mee.

Het enige nadeel van een betonnen zwembad is de hoge prijs. Voor de aanleg van een zwembad in beton beginnen de prijzen vanaf 30.000 euro. Deze prijs kan al snel oplopen richting het dubbele indien je enkele extra's toevoegt aan je zwembad.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


zwembad plaatsen © Shutterstock - Wie een zwembad wil plaatsen, die heeft de keuze uit een brede waaier aan verschillende soorten zwembaden

Inox zwembad

inox zwembad © Shutterstock - Inox zwembaden staan bekend om hun stijlvolle uitstraling

Indien je liever een zwembad met een stoere en industriële look wil, dan kan je kiezen voor een zwembad in inox of roestvrij staal (RVS). Het voordeel van dit type zwembad is dat inox zeer goed tegen hoge watertemperaturen kan. Bovendien geeft het inox een prachtige kleur aan het water, en zorgt het gladde oppervlak ervoor dat algen en mico-organismen geen kans maken.

Het roestvrij staal komt trouwens niet rechtstreeks in contact met het water. Tussen het staal en het water zit nog een beschermlaag.

Inox zwembaden zijn verkrijgbaar als monoblock, waarbij de zwembadvorm vooraf in de fabriek in elkaar wordt gemonteerd. Maar het is ook mogelijk om een inox zwembad ter plekke in elkaar te lassen.

Ook aan dit type zwembad hangt een duur prijskaartje vast. De prijs van een inox zwembad begint vanaf 40.000 euro, en kan oplopen met extra opties.

Ontdek de kenmerken en de voordelen van inox zwembaden.

Polyester zwembad

polyester zwembad © Shutterstock - Polyester zwembaden zijn licht maar stevig, en voelen heel aangenaam aan.

Een laatste type inbouwzwembad dat heel populair is, is het polyester zwembad. Dit type zwembad heeft als voordeel dat het tegelijk zeer sterk en zeer licht is. Bovendien hebben de randen een gladde afwerking, wat een heel aangenaam gevoel geeft aan handen en voeten.

Polyester zwembaden zijn monoblock zwembaden die heel vaak vooraf in de fabriek geprefabriceerd worden. Op de dag van de installatie worden ze dan als één stuk geleverd, en in een vooraf uitgegraven put geplaatst. De plaatsing van een polyester zwembad kan soms een complexe operatie zijn, afhankelijk van de grootte van het zwembad. Je moet dus zeker de nodige ruimte voorzien, aangezien er soms grote kranen bij te pas komen.

Polyester zwembaden worden dus geprefabriceerd, en dit betekent ook dat je als consument beperkt bent op vlak van vormen en afmetingen. Doorgaans kan je kiezen uit enkele standaard modellen.

Een zwembad in polyester is heel kwalitatief, is goed te onderhouden en gaat een leven lang mee. Het nadeel hiervan is dat je ook hier er een hoge prijs voor betaalt. Een polyester zwembad met een afmeting van 10m op 4m kan je kopen vanaf 25.000 à 30.000 euro.

Ontdek de kenmerken en de voordelen van polyester zwembaden.

Opbouwzwembaden

In tegenstelling tot inbouwzwembaden worden opbouwzwembaden gewoon op de begane grond geplaatst, en dus niet ingegraven. Dit betekent dat er vooraf geen put uitgegraven moet worden, en dat de installatie van dit type zwembaden al meteen veel vlotter verloopt. Ze zijn dan ook een flink pak goedkoper dan inbouwzwembaden.

Het nadeel van dit type zwembaden is dan weer dat ze niet de uitstraling hebben van een echt luxe-zwembad. Bovendien moet je eerst een trapje op om in het zwembad te springen. Je hebt dus niet dat ultieme zwembad-gevoel om vanaf de begane grond in het zwembad te springen.

Opbouwzwembaden zijn verkrijgbaar in hout, in metaal of in kunststof. Metalen en houten opbouwzwembaden zijn doorgaans iets groter, omdat dit stevigere materialen zijn.

Metalen zwembad

metalen zwembad © Shutterstock - Dit metalen opbouwzwembad is extra stevig, dankzij de schorren aan de buitenkant

Wil je een opbouwzwembad dat tegelijk ook stevig is? Dan is een zwembad met metalen wanden een goede optie. Metaal is een zeer stevig materiaal, dat goed omkan met de waterdruk van binnenuit. Om de wanden nog extra te verstevigen, worden er soms ook nog schorren geplaatst langs de buitenkant. Ook is het mogelijk om het metalen zwembad deels in te graven. Hierdoor biedt ook de aardbodem de nodige tegendruk tegen het water van binnenuit. Hou er dan wel rekening mee dat het uitgraven van de zwembadvorm extra kosten met zich meebrengt.

Net omdat metaal zo'n stevig materiaal is, zijn metalen zwembaden doorgaans iets groter dan houten zwembaden of kunststof zwembaden. Doorgaans heeft een metalen zwembad een lengte van zo'n 8 meter. Indien je van plan bent om toch wat baantjes te zwemmen in je zwembad, dan is een metalen zwembad dus zeker een goed idee.

Houten zwembad

houten zwembad © Shutterstock - Met een houten zwembad kies je steeds voor een charmante uitstraling

Net als metaal is ook hout een stevig materiaal, zij het iets minder stevig dan metaal. Ook houten zwembaden kunnen ondersteund worden door schorren of deels ingegraven in de grond. Hierdoor kan het nog beter om met de waterdruk van binnenuit, en kan je het formaat van het zwembad iets groter maken.

Hout is een populair materiaal voor het maken van zwembaden, en dat komt uiteraard door hun natuurlijke uitstraling. Om een zwembad te maken komen verschillende houtsoorten in aanmerking. Een belangrijke voorwaarde is uiteraard dat het goed overweg moet kunnen met water. Vaak wordt daarom gekozen voor tropische hardhoutsoorten. Dit zijn heel stevige houtsoorten uit Afrika en Azië die heel goed bestand zijn tegen vocht. Bovendien hebben deze houtsoorten een moderne en exotische look, wat bijdraagt tot de uitstraling van je zwembad.

Indien je kiest voor kwaliteitsvol hout, dan heb je in principe ook weinig onderhoud aan je zwembad. Wel moet je er rekening mee houden dat het hout na verloop van tijd kan gaan verkleuren, als gevolg van de UV-stralen. Vele mensen vinden dit niet erg. Indien je dit niet zo leuk vindt, dan kan je het hout nog steeds oliën of beitsen.

Een houten zwembad is zeer betaalbaar. Voor een zwembad met een afmeting van 4m op 4m betaal je gemiddeld rond de 3.500 à 4.000 euro.

Kunststof zwembad

kunststof zwembad © Shutterstock - Kunststof zwembaden zijn licht en goedkoop, met heel veel keuze qua afmetingen

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een kunststof zwembad. Dit is het goedkoopste type zwembad, aangezien een zwembad in kunststof minder stevig is dan een zwembad in hout of metaal.

Kunststof zwembaden kunnen toch enkele mooie troeven op tafel leggen. Zo zijn ze heel licht, en kunnen ze heel snel opgezet worden. De meeste type zwembaden kunnen bovendien ook terug worden afgebroken en opgeborgen wanneer het winterseizoen eraan komt. Hierdoor blijft het zwembad mooi proper voor het komende zwemseizoen. Uiteraard is ook de lage prijs een voordeel van kunststof zwembaden.

Kunststof zwembaden zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes. De kleinere type zwembaden zijn meestal opblaasbaar, terwijl de grotere type zwembaden vaak ondersteund worden door een metalen frame. Ondanks hun frame kunnen ook deze zwembaden makkelijk terug afgebroken en opgeborgen worden.

Kunststof opbouwzwembaden zijn dus heel gunstig geprijsd. Een opblaaszwembad zonder frame kan je al krijgen vanaf 100€. Wil je liever een groter formaat met een metalen frame, dan schommelt de prijs tussen de 500 en de 800 euro.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Wil je graag een gedetailleerde prijs op maat ontvangen voor het plaatsen van een zwembad? Via onderstaand formulier vraag je meteen offertes aan bij verschillende zwembadbouwers in je buurt. Zij leggen je elk een offerte op maat voor, waarna je alle offertes rustig kan vergelijken. Doe dit aandachtig, want je kan er een flinke cent mee besparen.

Heb je toch niet meteen een goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn 100% gratis en zonder enige aankoopverplichting.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden